Вести

Туристичка организација Србије на највећем пословном догађају у Азији – Индијци заинтересовани за Србију

18. Октобар 2019

Србија се представила на највећем пословном догађају у Азији „ITB Asia“ од 16-18.10.2019.године у Сингапуру. 1.300 излагача и 1.200 купаца из целог света представили су се туристичкој привреди Азије. За време трајања ове туристичке берзе коју је посетило око 13.000 људи, ТОС је реализовао преко 50 састанака са организаторима путовања из азијских земаља, међу којима су предњачили они из Кине и Индије.

„Новосадски Октоберфест“, 18. и 19. октобар 2019. године

16. Октобар 2019

Новосадски Октоберфест окупља најзначајније пиваре из Србије и региона, као и велики број музичара. То је манифестација у славу пива, переца, кобасица, добре музике и одличног расположења.

Одржава се у Мастер хали Новосадског сајма и траје два дана, 18. и 19. октобар. Програм се може пронаћи на сајту организатора: www.facebook.com/ns.oktoberfest.

Документарна изложба „Нови сјај римских споменика. Koнзервација и рестаурација римских споменика из лапидаријума Народног музеја у Београду“, од 17. до 31. октобра 2019. године

15. Октобар 2019

Римски споменици изложени у лапидаријуму у Великом барутном магацину (Београдска тврђава, Доњи град), у саставу сталне поставке Народног музеја у Београду, припадају Збирци античких и средњовековних епиграфских и анепиграфских споменика.

Србија тема специјалног издања Националне Географије, о нама и на CNN -у

15. Октобар 2019

Српско издање чувеног америчког часописа „Национална Географија“ (National Geographic) посвећено је Србији. У сарадњи са Туристичком организацијом Србије, специјално издање тог познатог часописа под насловом Дунавом кроз Србију“ представља природне лепоте и културно-историјске знаменитости дуж тока Дунава кроз нашу земљу. Све то илустровано је прелепим фотографијама.

„Новосадски маратон“, 13. октобар 2019. године

11. Октобар 2019

Новосадски маратон се одржава 13. октобра и подразумева трку дужине 42,195 километра кроз урбани део Новог Сада и дуж обале Дунава у три категорије: мушка трка, женска трка и штафета.

Oдржан први пословни сусрет организатора путовања из Турске и Србије „Welcome Turkey“

11. Октобар 2019

У Новом Саду је одржан први пословни сусрет домаћих организатора путовања са представницима организатора путовања из Турске из чак 15 градова.Овај велики пословни скуп заједнички су организовали Туристичка организација Србије, представништво Turkish Airlines-а у Србији и Туристичка организација Града Новог Сада као домаћин скупа. Организатори путовања из Турске имали су прилику да се током три дана боравка у нашој земљи, упознају са знаменитостима у Новом Саду и Београду.

Изложба „Стари занати и сувенири Србије“ на Сава Променади

11. Октобар 2019

Шаролик свет старих заната и сувенира Србије, још из доба заснивања модерне српске државе, биће представљен у недељу, 13. октобра на Сава Променади у оквиру изложбе фотографија. Туристичка организација Србије, у сарадњи са компанијом Belgrade Waterfront, откриће различите занате који су некада били веома тражени, као и многе занатске производе који су стекли статус општенационалних симбола.

Међународни фестивал иновација, знања и стваралаштва “Тесла фест”, Нови Сад, од 12. до 15. октобра 2019. године

10. Октобар 2019

Међународни фестивал иновација, знања и стваралаштва “Тесла фест” одржава се у СПЕНС-у, Нови Сад, од 12. до 15. октобра 2019. године. Основни мото Тесла феста је активирање иновационих потенцијала, популаризација иновација, проналазаштва и иновационе делатности у нашој земљи, снажнији развој и примена проналазака и патената у стварању иновационе економије у Србији.

ТОС на најзначајнијем сајму туризма у Италији

10. Октобар 2019

Туристичка организација Србије представља се и ове године на најзначајнијем сајму туризма у Италији „TTG Travel Experience“, који се одржава у Риминију од 09. до 11. октобра. То је одлична прилика за сусрет са колегама из Италије како би број гостију из ове земље био све значајнији. Број туриста из Италије је у сталном порасту, само током прошле године чак 120.000 туриста је ноћило у нашој земљи, а најчешће их можемо срести у Београду и Новом Саду.

Отварање изложба слика Миодрага Б. Протића у Галерији „РИМА“, Београд, 11. октобар 2019. године

09. Октобар 2019

У петак 11. октобра у Галерији РИМА у Београду отвара се изложба слика Миодрага Б. Протића, једног од наших најзначајнијих уметника друге половине 20. века. Сликар, ликовни критичар и теоретичар модерне уметности, стратег у области културног живота, оснивач и вишегодишњи управник Музеја савремене уметности у Београду, Миодраг Б. Протић био је субјект света уметности од вишеструке важности. Изложбу ће отворити аутор изложбе, истакнути историчар уметности Јерко Денегри, дугогодишњи кустос Музеја савремене уметности и близак Протићев сарадник.

Пријава затвори

Пријавите се на сајт да бисте добили приступ свим корисничким сервисима.

Региструјте се

Уколико још увек немате ваш кориснички налог, региструјте се кликом на дугме Регистрација.

Заборављена лозинка затвори

Ако сте којим случајем заборавили вашу лозинку, не брините. Упишите емаил адресу коју сте користили приликом регистрације или корисничко име и послаћемо вам линк за ресет лозинке.

Региструјте се

Уколико још увек немате ваш кориснички налог, региструјте се кликом на дугме Регистрација.

Регистрација затвори

Уколико немате креиран ваш кориснички налог, направите га већ данас да бисте добили пун приступ свим корисничким сервисима на сајту.

Пријавите се

Већ имате креиран ваш кориснички налог? Пријавите се одмах!