“Златиборским доручком” у Београду најављена летња сезона на Златибору

16. Мај 2018

У среду, 16. маја 2018. године Туристичка организација “Златибор” је у београдском ресторану „Мануфактура“, уз припрему и послужење “Златиборског доручка”, одржала презентацију са циљем да уз чувене специјалитете свога краја најави пролећно-летњу сезону на овој најпосећенијој планини у Србији.

Поред бројних представника медија на презентацији су били присутни и помоћница министра туризма Рената Пинджо, директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић и директор YУТА-е Александар Сеничић.

Гости који су присуствовали презентацији у оквиру „Златиборског доручка“ дочекани су речима добродослице Дејана Веселинова испред ВТЦ тима који је учествовао у организацији и Златиборским окрепљењем у виду ракије и природних сокова. Окупљени су имали прилику да науче како се припрема чувена комплет лепиња, да чују савете од кувара и да пробају најбоље са Златибора, разне врсте пита, качамак, сир, кајмак, сухомеснате производе, као и да уживају у дегустацији ракије шљивовице, а чланови Удружења сомелијера припремали су необичне коктеле користећи као главне састојке управо специјалитете златиборског краја.

Да Златибор није само одлична гастрономска дестинација показује и богата понуда летњих садржаја које је представницима медија, туристичких агенција, ресорног министарства, представио директор Туристичке организације Златибор, Владимир Живановић који је нагласио да је све спремно за предстојећу сезону.

Све госте Златибора очекују бројни и занимљиви садржаји. Сви локалитети су спремни за посетиоце, а у врелим летњим данима биће доступна и два отворена базена и осам купалишта у окружењу. Ове године акценат је стављен на обележавање важног јубилеја, 125 година организованог туризма на Златибору, па ће јубилеј бити обележен многобројним дешавањима, а централни догађај биће Свечана академија.

Све госте очекује изузетно богато културно лето са мноштвом манифестација, традиционалним попут Сајма домаће Ракије “Ракијада” у Шљивовици (15.јул), “Сабор трубача западне Србије и смотра народног стваралаштва” (27-29 јула), као и Музички фестивал ХиллсУп“ од 10.до 12 августа који ће окупити најпознатије рок групе из земље и окружења. Такође ће свакодневно на летњој позорници на Краљевом тргу бити органозовани концерти, наступи културно-уметничких друштава, представе за децу, изложбе...

Новинар Игор Микља је најавио највеци фудбалски турнир омладинаца “Куп пријатељства” који це окупити 16 екупа из земље и региона, а одржаце се од 04 до 10.јуна. Новинар и травар Момчило Антонијевић рекао је да је управо Златибор заслужан за његову љубав према биљкама, а глумац Бане Трифуновић који се декларише као Златиборац поручио је свима да што висе времена проводе на свежем ваздуху!

Гости су имали прилику да кроз ВР технологију доживе део златиборске атмосфере и туристичких амбијенталних целина.

Пријава затвори

Пријавите се на сајт да бисте добили приступ свим корисничким сервисима.

Региструјте се

Уколико још увек немате ваш кориснички налог, региструјте се кликом на дугме Регистрација.

Заборављена лозинка затвори

Ако сте којим случајем заборавили вашу лозинку, не брините. Упишите емаил адресу коју сте користили приликом регистрације или корисничко име и послаћемо вам линк за ресет лозинке.

Региструјте се

Уколико још увек немате ваш кориснички налог, региструјте се кликом на дугме Регистрација.

Регистрација затвори

Уколико немате креиран ваш кориснички налог, направите га већ данас да бисте добили пун приступ свим корисничким сервисима на сајту.

Пријавите се

Већ имате креиран ваш кориснички налог? Пријавите се одмах!