„Вашар у Рашки“, 13. и 14. октобар 2018. године

11. Октобар 2018

Вашар је код Срба од давних времена био најважније и најмасовније друштвено окупљање, шаролики скуп поводом неког верског празника, на градском или сеоском тргу, где се трговало и забављало. Старији назив за вашар је панађур.

Традиционални Вашар у Рашки један је од најстаријих вашара у Србији. Први организовани вашар одржао се 1860. године. Сваке године, у време празника Покрова Пресвете Богородице, 13. и 14. октобра, Рашка је домаћин бројним трговцима, али и гостима из различитих крајева Србије.

Посетиоци вашара ће моћи да прошетају „Домаћинском улицом“ односно Улицом добрих домаћина коју Туристичка организација Рашка у данима вашара отвара по пети пут. Поред изложбено-продајног програма бројних излагача и удружењакоја презентују домаћу радиност, обичаје, старе занате и традиционалне гастрономске специјалитете, Домаћинска улица нуди и културно-забавне садржаје.

За све посетиоце улице биће организован наградни квиз: Наш град, обичаји и традиција.За вашар у Рашки људи кажу: „Ко га једном посети и наредних година је овде“.

Пријава затвори

Пријавите се на сајт да бисте добили приступ свим корисничким сервисима.

Региструјте се

Уколико још увек немате ваш кориснички налог, региструјте се кликом на дугме Регистрација.

Заборављена лозинка затвори

Ако сте којим случајем заборавили вашу лозинку, не брините. Упишите емаил адресу коју сте користили приликом регистрације или корисничко име и послаћемо вам линк за ресет лозинке.

Региструјте се

Уколико још увек немате ваш кориснички налог, региструјте се кликом на дугме Регистрација.

Регистрација затвори

Уколико немате креиран ваш кориснички налог, направите га већ данас да бисте добили пун приступ свим корисничким сервисима на сајту.

Пријавите се

Већ имате креиран ваш кориснички налог? Пријавите се одмах!