„Kulturna baština Topčidera“ - novi termini šetnji u maju, junu i julu

23. Maj 2019

Šetalačka tura „Kulturna baština Topčidera“ predstavlja jedinstvenu priliku da se upoznajukulturne vrednosti ovog dela grada, sazna kako je nekadašnji dom za srednjoškolce kralja Aleksandra postao Arhiv Jugoslavije, kako je izgledalo Lubardino slikarstvo nakon putovanja u Indiju, koje se retke vrste riba čuvaju u Javnom akvarijumu, koja je ugledna beogradska porodica stanovala u vili u kojoj je današnja Ambasada Arapske Republike Egipat, kako je sagrađena jedna od retkih muzejskih zgrada u Beogradu – Muzej afričke umetnosti... ali i o mnogim drugim temama.

Sa zainteresovanima šetaju i pričaju istoričarke umetnosti Ana Knežević, kustoskinja Muzeja afričke umetnosti, i Ivana Zatežić, saradnica Kuće legata.

Broj mesta je ograničen i prijava je obavezna na: kulturnabastinatopcidera@gmail.com (pored imena i prezimena, za julsku šetnju neophodno je dostaviti i fotografiju prve strane pasoša i broj telefona!)

Termini narednih šetnji:

25. maj u 11.00 časova - Tura: Muzej afričke umetnosti, Arhiv Jugoslavije i Kuća legata - Legat Petra Lubarde. Mesto i vreme okupljanja: Muzej afričke umetnosti u 11.00 časova

22. jun u 11.00 časova - Tura: Kuća legata – Legat Petra Lubarde, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd, Arhiv Jugoslavije. Mesto i vreme okupljanja: Legat Petra Lubarde u 11.00 časova

27. jul u 11.00 časova - Tura: Muzej afričke umetnosti, Ambasada Arapske Republike Egipat i Kuća legata – Legat Petra Lubarde. Mesto i vreme okupljanja: Muzej afričke umetnosti u 11.00 časova

Više informacija može se naći na veb sajtu www.mau.rs.

Prijava zatvori

Prijavite se na sajt da biste dobili pristup svim korisničkim servisima.

Registrujte se

Ukoliko još uvek nemate vaš korisnički nalog, registrujte se klikom na dugme Registracija.

Zaboravljena lozinka zatvori

Ako ste kojim slučajem zaboravili vašu lozinku, ne brinite. Upišite email adresu koju ste koristili prilikom registracije ili korisničko ime i poslaćemo vam link za reset lozinke.

Registrujte se

Ukoliko još uvek nemate vaš korisnički nalog, registrujte se klikom na dugme Registracija.

Registracija zatvori

Ukoliko nemate kreiran vaš korisnički nalog, napravite ga već danas da biste dobili pun pristup svim korisničkim servisima na sajtu.

Prijavite se

Već imate kreiran vaš korisnički nalog? Prijavite se odmah!